Skontaktuj
się z nami!
JARZĘBINOWY OGRÓD
SPA INACZEJ
Jesteśmy członkiem Konsorcjum ,,W krainie Ślimaka ".To trzy podmioty chcące promować piękno i atrakcje Warmii i Powiśle oraz  ideę Slow Life. Klienci naszych  obiektów będą mogli skorzystać z karty rabatowej w ,,Przystani  Grupa wodna " w Elblągu oferującej sprzęt do rekreacji na wodzie jak również z usług ,,Restauracja NOVA Take it slow" przy trasie Gdańsk -Warszawa na zjeździe do pochylni w Buczyńcu.
Chcemy pokazać
jeden ze skarbów naszej ziemi ,,Ślimaka",
o którym szerzej rozumiane społeczeństwo wie niewiele. O jego zwyczajach, że w dawnych czasach był codziennym gościem na biskupich stołach (mięso ślimaka było dozwolone do spożycia w czasie częstych w tamtych czasach postów ). W pierwszej na Warmii książce kucharskiej dania ze ślimaka stanowiły ponad połowę przepisów. Że to wielka gałąź gospodarki . Dopiero odkrywamy cudowne własności śluzu ze ślimaka w kosmetologii. Dla konsorcjum stworzyliśmy najnowocześniejszy na rynku zestaw kosmetyków w 20,40,90% zawartością śluzu ze ślimaka. Śluz ślimaka jest cennym składnikiem aktywnym oraz idealnie zbilansowanym. Zawiera naturalne składniki, które w większości kosmetyków występują pod postacią składników syntetycznie wytworzonych w laboratoriach, jak:
Alantoina
Nawilża, koi i działa przeciwzapalnie, przyspiesza regenerację skóry, łagodzi podrażnienia i zmiany trądzikowe, usuwa blizny, rozstępy, cellulit i wrzody, przyspiesza gojenie się ran.
Kwas glikolowy
Spowalnia procesy starzenia się skóry, wygładza, odświeża i regeneruje, działa oczyszczająco, reguluje proces wydzielania sebum.
Mukopolisacharydy
Zmniejszają podrażnienia i uczulenia, przyczyniają się do prawidłowego krążenia krwi i limfy. W połączeniu z kolagenem i elastyną nadają skórze idealną elastyczność, sprężystość oraz nawilżenie.

alfa-hydroksykwasy (kwasy AHA)
działają złuszczająco, pomagają w usuwaniu starych i zniszczonych komórek naskórka.
Kolagen i Elastyna
podstawowe białka skóry właściwej, odpowiadają za likwidację zmarszczek, sprężystość oraz jędrność skóry
Naturalne Antybiotyki
Nawilża, koi i działa przeciwzapalnie, przyspiesza regenerację skóry, łagodzi podrażnienia i zmiany trądzikowe, usuwa blizny, rozstępy, cellulit i wrzody, przyspiesza gojenie się ran.
Witaminy A,C i E
 odżywiają i regenerują skórę,co przynosi szereg korzystnych efektów dla skóry: głębokie nawilżenie i ujędrnienie, spowolnienie procesu starzenia, regeneracja, odmłodzenie, wygładzanie zmarszczek, pomoc w leczeniu skóry z trądzikiem młodzieńczym i różowatym i skóry skłonnej do alergii, wygładzanie blizn i rozstępów, wspomaganie leczenia żylaków, oparzeń słonecznych, ran i uszkodzeń skóry, regeneracja włosów i paznokci.
enzymy proteolityczne
wpływają na właściwy poziom kolagenu i elastyny.
Mało kto wie, że...
dziś jednym z największych naturalnych siedlisk ślimaka winniczka w Polsce jest region Warmii i Mazur. Coraz popularniejsze są tu także hodowle i przetwórnie ślimaków, nie tylko winniczków ale również ślimaków afrykańskich i śródziemnomorskich. Ekologiczne farmy ślimaków dostarczają czysty, najwyższej jakości śluz ślimaków, który jest wykorzystywany do produkcji kosmetyków i preparatów do zabiegów odnowy biologicznej. Jest to niezwykle istotne gdyż w kosmetologii niezwykle ważna jest jakość surowca.

Wykorzystując to swoiste bogactwo regionu, a także mając świadomość trendów i oczekiwań odbiorców, Właściciele postanowili iż planowana oferta SPA&Wellness opierać się będzie na naturalnych produktach, a jej wyróżnikiem będą zabiegi bazujące na czystym, w pełni ekologicznym śluzie ślimaka. Na potrzeby projektu wykorzystywana będzie specjalna linia produktów kosmetologicznych, charakteryzująca się jednym z najwyższych na rynku polskim udziałem czystego śluzu ślimaka (filtratu) w substancji czynnej, na bazie której oferowane będą zabiegi regenerujące, nawilżające, anty-age, oczyszczające, dermabrazji, peelingi chemiczne, enzymatyczne, zabiegi przeciwzmarszczkowe i liftingujące, itp. a także kąpiele ze śluzem ślimaka.
W ramach pobytu goście będą 
MOGLI SKORZYSTAĆ
z bogatej oferty zabiegów w 5 gabinetach kosmetycznych, obejmujących masaże, kosmetykę twarzy, kosmetykę ciała, rytuały SPA, medycynę estetyczną, trwałą depilację, pielęgnację dłoni i stóp, także w z wykorzystaniem nowoczesnych urządzeń m.in.: peeling kawitacyjny, mezoteriapia bezigłowa, mikrodermabrazja, oksybrazja, fale radiowe, elektrostymulacja. Jednym z planowanych do zakupu urządzeń jest Hifu, które zostało nagrodzone w konkursie "inspiracje roku 2017". Hifu bazuje na wysokoenergetycznych ultradźwiękach, które są defokusowane tak, ze docierają w formie punkowej do określonego obszaru na którym następuje aplikacja. Wyjątkowość urządzenia polega na jego niezwykłej skuteczności–efektem jest bezoperacyjny lifting skóry.
Mięso ze ślimaka...
jest chyba najwartościowszym i najzdrowszym produktem mięsnym dostępnym na rynku. W ślimakach znajdziemy takie witaminy i składniki mineralne jak: żelazo, wapń, sód, potas, cynk, fosfor, magnez, witamina C, witamina B6, witamina E. W 100 g ślimaczego mięsa jest aż 25 g białka i tylko 2 g tłuszczu oraz 0,07 g cholesterolu. Sprawia to, że produkt ten jest zdrowy i dodaje dużo energii.
Dania ze ślimaka serwowane są lub będą (pełna oferta będzie dostępna od maja 2022 r.) w dwóch lokalach: restauracji należącej do kompleksu Jarzębinowy Dobrostan w Stępniu k/Fromborka oraz w funkcjonującej już obecnie  restauracji NOVA w Nowej Wsi k/Pasłęka, w której znajduje się sala restauracyjna na 80 miejsc, bar kawowy, Galeria Ślimaka, sala konferencyjna, ślimakowy plac zabaw, mini farma ślimaka oraz ścieżka edukacyjna.
specjalizacją obu
RESTAURACJI
po pełnym uruchomieniu projektu, będą dania ze ślimaka: w stałym menu co najmniej 10 dań z tym specjałem (przystawki, zupy, dania główne, desery, napoje, ciekawostki kulinarne jak hamburgery z mięsa ślimaka itp.). To będzie niespotykane nigdzie indziej w Polsce bogactwo „ślimaczych” smaków, kulinarnych wariacji i inspiracji dla codziennego menu gości! Dania wykwintne i proste – dla każdego coś dobrego. Także kulinarne rarytasy z wykorzystaniem tzw. białego kawioru ze ślimaka. Uzupełnieniem menu będą potrawy regionalne i tradycyjne Warmii i Mazur, tak aby goście mogli w pełni poznać i docenić kulinarne dziedzictwo regionu.

Dodatkowe atrakcje to live cooking, czyli okazjonalne gotowanie na żywo z mistrzami kulinarnymi, Akademia Ślimaka – jedno i kilkudniowe warsztaty kulinarne z udziałem znanych kucharzy (potrawy ze ślimaka, kuchnia regionalna) organizowane cyklicznie w obu lokalizacjach, plenerowe imprezy kulinarne typu „Dzień ślimaka” czy „Mistrzostwa Polski w przyrządzaniu ślimaka”, a także możliwość zakupu produktów kulinarnych i pamiątek, np. różne wersje ślimaków w puszce do wykorzystania w domowych warunkach.

ZARESERWUJ POBYT JUŻ DZIŚ!
ZADZWOŃ
Tel.: 608 204 569
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram